Bild
Nästa artikel
Ny Fiat Ducato 2020

Ny Fiat Ducato 2020

2020

Nu är en ny Fiat Ducato på gång med nya motorer, ny automatlåda och nya hjälpmedel som autobroms. Dessutom presenteras en eldriven variant.

Den nuvarande Ducato-serien lanserades 2014 och rykten har ett tag gjort gällande att en uppgradering är på gång och i september ska den vara på plats. I väntan på en provkörning redovisar vi lite grundläggande uppgifter.

Samtliga motorvarianter har cylindervolymen 2,3-liter och uppfyller de nu strängare utsläppskraven euro 6d-temp genom ett AdBlue-system som efterbehandlar avgaserna för att minska kväveoxiderna. 

Dieselmotorer:
Multijet II med 120 hästkrafter (88 kW): Finns i kombination med manuell växellåda. 
Multijet II med 140 hästkrafter (103 kW): Finns med manuell eller automatlåda. 
Multijet II med 160 hästkrafter (118 kW): Finns med manuell eller automatlåda. 
Multijet II med 180 hästkrafter (134 kW): Finns med manuell eller automatlåda. 
Övriga drivmedel
Natural Power 136 hästkrafter (101 kW) med metanmotor. 
E-Version Ducato Electric: Kommer att presenteras snart.

Den 9-växlade automatlådan har tre olika körlägen; normal, eco och power. För att förbättra utsläppsvärdena får Ducato även en "Eco-Pack" med automatiskt start/stopp och miljöomkopplare.

Med den nya generationen kommer även fler assistanssystem vilket som standard inkluderar en regnsensor för vindrutetorkarna, automatiskt hel- och halvljus och trafikskyltsavläsning.

Som tillval finns bland annat även följande assistanssystem 
Körfältshållare, dödvinkelassistent (BSA), kollisionsundvikande (FBC) som upptäcker hinder framför bilen, varnar för kollisioner och kan automatiskt bromsa bilen, däcktrycksövervakning (TPMS) samt som hjälp vid parkering rörelsedetektion (RCP) vilket sköts av radarsensorer i den bakre stötfångaren.

Vilka system som de olika husbilsfabrikanterna väljer att inkludera eller erbjuda återstår att se på höstens mässor.

Vi på återkommer med en provkörning snarast, kanske redan i nästa nummer.
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.