Bild
Nästa artikel
Ny rekordsäsong för Furuvik

Ny rekordsäsong för Furuvik

NYHETER

När Furuviksparken stängde sina portar för sommarsäsongen kunde man räkna in över 329 000 besökare, ett nytt besöksrekord i modern tid då man slog förra årets rekord med dryga 25 000 besökare.

När Furuvik öppnade sin säsong i maj 2018 gjorde man det med tre nyheter; en helt ny attraktion, Spökjakten, det nya hotellet Furuvik Havshotell och den nya restaurangen Furuvik Havskrog. När dessutom konsertprogrammet innehöll fler konserter på Stora Scen än någonsin, var förutsättningarna för att lyckas med ytterligare en rekordsäsong goda. Trots det heta vädret i juli, när många andra nöjesparker såg fallande besökssiffror, går säsongen 2018 till historien som den bästa i modern tid. 2017 års besöksrekord slogs med över 25 000 besökare när man summerade över 329 000 gäster efter stängningsdagen i slutet av augusti (+8 % jämfört med 2017). Dessutom slog man omsättningsrekord (+21 % jämfört med 2017) och sålde fler säsongskort än någonsin (+21 % jämfört med 2017).

– Det har varit en helt fantastisk säsong, där vi trots det varma vädret har lyckats locka fler besökare någonsin i modern tid. Jag tror att vår styrka ligger i att vi är en kombinationspark med både bad, djur, tivoli, konserter och boende. Det gör att vi kan leverera fina upplevelser får våra besökare oavsett väderlek. Med en stark sommar i ryggen laddar vi nu om inför vårt första Halloweenfirande i parken som öppnar den 27 oktober, säger Nina Tano, vd på Furuvik.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.