Bild
Nästa artikel
Ny ställplats vid Göta Kanals Sjötorp

Ny ställplats vid Göta Kanals Sjötorp

NYHETER

Nu utökas antalet ställplatser längs Göta kanal med ytterligare en ställplats i Sjötorp. Detta för att möta den ständigt ökande efterfrågan på ställplatser längs Göta kanal.

Sjötorp är Göta kanals port till, eller från, Vänern. Sommartid är det ett livligt samhälle med många besökare och båtar som passerar de åtta första, eller sista, slussarna på sin resa genom Göta kanal. D​​en nya ställplatsen med plats för 20 husbilar är placerad på norra sidan av kanalen med cirka 200 meter till gästhamn och serviceanläggning där drt finns toalett, dusch, tvätt, sophantering och latrintömning. Ställplatsen kommer drivas av Sjötorps Livs. Priset är 200 kronor per natt.

Totalt platserna har tillgång till el. Här finns även anläggning för tömning av såväl grå- som svartvatten och påfyllning av färskvatten och därutöver har gästerna tillgång till både dusch och toalett. Priset blir detsamma som på övriga ställplatser i Sjötorp och gästerna löser biljett i den intilliggande butiken, Sjötorps Livs.

–Efterfrågan på ställplatser i Sjötorp har länge varit större än tillgången så denna satsning blir ett mycket bra komplement till den ställplats vi redan har i Sjötorp. säger Roger Altsäter, VD på AB Göta kanalbolag. Göta kanal har blivit en viktig husbilsdestination, vilket till viss del säkert beror på att många av de som idag köper husbil är tidigare båtägare, fortsätter Roger Altsäter. Vi behöver öka tillgängligheten för alla och möta besökarna på fler sätt än bara vattenvägen.

Även i Lyrestad har Göta kanalbolag investerat i uppgradering av el till ställplatserna.

Längs Göta kanals 19 mil finns 17 ställplatser från Sjötorp i väst till Mem i öst.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.