Bild
Nästa artikel
Ny tjänst för bokning hos alla Nordens campingar

Ny tjänst för bokning hos alla Nordens campingar

NYHETER

Ett campingpar, Lars och Malin Mellstrand, med god kännedom om campingar och gästers önskemål drar den 15 mars igång den nya gratistjänsten Hollistay som är tänkt att förenkla bokningarna av 2 300 campingar i Norden. Redan nu kan du tjuvkika på tjänsten!

Att det är populärt att campa känner alla med motorfordon till men är det enkelt nog att boka och hitta campingarna? Inte alls menar grundarna till den nya tjänsten Hollistay.

Paret Mellstrand har tidigare ägt åtta campingar under tio års tid, men sålde dem 2017. Redan innan de sålde campingarna, fick de idèn till Hollistay då de saknade en plattform med alla campingar samlade på ett och samma ställe när man är ute och campar. De flesta campingar har idag en egen onlinebokning på sin egna hemsida, vilket såklart är väldigt bra men som gäst måste man veta att campingen existerar innan man kan boka.

På den nya plattformen Hollistay finns alla campingar representerade och de får sedan själva välja om de vill göra sig bokningsbara och lägga upp mer information, vilket är helt gratis. Till en början blir enbart de svenska campingarna bokningsbara.
Hollistay grundades 2017 och erbjuder även en avbokningsmöjlighet inom 48 timmar, precis som hotellbranschen. I vanliga fall gäller oftast 40 dagars avbokningsrätt inom campingbranschen.

– Vi vill förändra campingbranschen enligt dagens krav på resande. Campingbranschen har i regel legat lite efter när det kommer till digitalisering. För att boka en campingplats tog det minst åtta steg med eftersökning, telefonsamtal och så vidare, innan man kunde göra en bokning. Nu räcker det med några få klick, säger Lars Mellstrand som är en av de två grundarna av Hollistay.

Att få alla campingar att komma med i den nya tjänsten är ett stort arbete som väntar, men hittills har många lagt till sig. Informationen kan skilja sig något då de finns olika nivåer och de kan själva välja om de bara vill synas eller lägga sig som bokningsbar.
Tjänsten släpptes mot svenska campingarna i början av februari för att kunna fylla plattformen med så mycket information tills den nu i mars släpps mot campinggästerna. Norge kommer i steg två. Intresset bland campingägare har varit stort både i Sverige och Norge och planering för etablering i övriga Europa pågår.


Det krävs inte något medlemskap för att utnyttja systemet för att hitta campingar, enbart en enklare registrering på webbsidan krävs vid första bokningstillfället.

Hollistay lanseras den 15 mars.

När Husbil och Husvagn talade med Lars och Malin Mellstrand var de mycket entusiastiska och har redan nu mött ett stort intresse från de få som ännu känner till tjänsten.
– Det kommer redan från start att bli mycket enklare att boka sin camping, ändå är det här bara en början, säger Malin Mellstrand.

Läs mer på www.hollistay.com
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.