Bild
Nästa artikel

Ny typ av brott i husbilar i natt

NYHETER

Vi brukar inte skriva om enskilda som drabbas av brott i sina husbilar och husvagnar. I natt inträffade dock en ny typ inbrott där TT går ut med en notis och nyligen har polisen varnat för en våg av inbrott där ägarna sällan vaknar så vi gör ett undantag. Dessutom vädjar polisen om vittneshjälp efter flera inbrott igår natt.

Flera media har nu på morgonen rapporterat om att en husbilsägare som övernattade på Ödsmåls rastplats blev bestulen vid 02:30-tiden när han sov i sin husbil. Den drabbade uppger att det knackade på dörren och när mannen öppnade tog en okänd man ett par byxor som låg innanför dörren. I byxorna fanns kreditkort, pengar med mera, uppger polisen. 

- Enligt anmälan så ska det ha funnits många fordon på rastplatsen vid tillfället men det är inte känt om tjuven ska ha knackat på fler fordon. Något signalement hann den drabbade inte uppfatta då det var så pass mörkt och allt gick snabbt, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Dock är det betydligt vanligare att ägare uppger att de blivit bestulna medan de sovit och inte märkt något förrän de vaknat på morgonen. Igår drabbades två husbilar och två husvagnar på en och samma rastplats, den vid Hörle efter E4:an, strax söder om Skillingaryd. Där går polisen ut och vädjar om vittneshjälp. Möjligen skulle någon kunnat gjort iakttagelser.

Vid Hörle fick polisen larmet vid 05:30-tiden men inbrotten tros ha begåtts vid 04-tiden då ett larm utlöstes men uppenbarligen upptäckte ingen vad som skedde trots att det uppges att en person vaknade till. En av de drabbade var svensk medan de andra var turister från Italien, Tyskland och Finland. Först när en bestulen vaknade av att ljuset var tänt i bilen upptäcktes det hela men han sägs inte ha hunnit se annat en två mörkklädda personer springa från platsen uppger Jönköpingspolisens presstalesman Tommy Thorngren. Även näraliggande Laganrasten har haft frekventa besök av tjuvar. Om du vet något som kan hjälpa polisen, som sällan har något att gå på beroende på brottens karaktär, ringer du 114 14.


– Vi har väldigt lite att gå på, utredningsläget ser inte bra ut. Så vi är intresserade av att få tips att jobba med. Man får gärna ringa till oss på 114 14 om man har något att berätta, förklarar Tommy Thorngren.

De drabbade fordonen är oftast utlandsregistrerade delintegrerade husbilar som parkerar över natten på någon västsvensk rastplats.

Polisens och andra initierades råd är att inte ha någonting av värde synligt, i synnerhet inte i framsätena och på instrumentbrädan. Kan man spärra framdörrarna, montera ett larm på dörrarna och parkera på andra ställen än rastplatser är det också bra. Det som stals i natt var smycken, plånböcker och mobiltelefoner.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.