Bild
Nästa artikel
Restips: Ny tysk reseapp

Restips: Ny tysk reseapp

TYSKLAND

Tyskland är en av Europas mest populära turistdestinationer och nära till hands för oss svenskar. Med 45,8 miljoner besökare säkrade landet för tredje året i rad sin andraplacering på rankinglistan över Européernas favoritresmål. På första plats ligger Spanien och på tredje plats Frankrike.

Att Tyskland blivit så populärt kan förmodligen till viss del sökas i landets centrala läge i Europa. För oss svenskar blir det nästan omöjligt att åka söderut utan att köra genom någon del av landet. Här på sajten har vi hittills skrivit om några spännande resmål och fler kommer, men för dig som planerar nästa års semester kan det ändå vara intressant att veta att tyska turistbyrån nu tagit fram en app över den romantiska vägen, förmodligen mer känd under sitt tyska namn Romantische Strasse.

Sammantaget presenterar appen 28 städer och 10 sevärdheter längs rutten från Würzburg till Fussen. Genom att använda appen kan du enkelt få en överblick över sevärdheterna och välja ut de mest intressanta, om du nu alls skall välja. I appen kan du dessutom spara foton och anteckningar för att du inte ska blanda ihop begreppen. Därutöver ger appen upplysningar om öppettider och inträden och av Tysklands 100 mest sevärda platser hittar du tre efter den här vägen, även om  det finns betydligt fler intressanta platser. Exempelvis har vi tidigare skrivit om Rothenburg o.d.t som är en fantastisk medeltida stad som inte får missas.

Har du en iPhone finns appen att ladda ner i App Store. Har du en android finns appen i Google Play Store. Appen är gratis och finns förutom på tyska även på engelska.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Thommmy
2013-10-07 19:28

Vad heter appen?

#2
Thommmy
2013-10-07 19:29

Vad heter appen?

#3
Jimmie Öbom
2013-10-07 20:25

Hej Thommmy!
Ledsen för den missade länken, men nu är det fixat.

#4
johnny svedberg
2013-10-12 08:10

verkar bra,ska ladda ner den i min iphone.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.