Bild
Nästa artikel
Nya Airstream Basecamp till Europa

Nya Airstream Basecamp till Europa

NYHETER

Airstream återupptar sin modell Basecamp och börjar samtidigt sälja den i Europa. Modellen, som är helt ny i förhållande till den gamla, vänder sig till de äventyrslystna och är med amerikanska mått mätt en liten vagn.

Det har nu gått tio år sedan Airstream lanserade sin första årgång av Basecamp. Introduktionen krockade dock med den ekonomiska nedgången och efter att bara 200 tillverkats lade Airstream ner produktionen. Nu är det dags för en ny version som har fått en mer påkostad inredning. Vagnen har aluminiumkaross och marknadsförs som gjord för äventyret och tillräckligt robust för att ta dig "överallt din äventyrslusta vill".

Till skillnad från den första versionen finns nu dusch och toalett, en tvålågig spis, kylskåp samt en färskvattentank på 87 liter. Den kombinerade grå och svartvattentanken rymmer 110 liter. Man kommer in i husvagnen via en dörr på sidan och i bak finns en lastlucka med måtten 66 x 117 centimeter och lastdjupet är 320, nog för till exempel en kajak. Det finns flera smarta äventyrslösningar, exempelvis att duschslangen kan nås via en lucka på utsidan så att den kan användas för att till exempel tvätta sin mountainbike efter en tur i leran. En typ av markis, kanske bättre beskriven som skärm, är standard medan de två förtälten som är tillval, ett som passar på bakpartiet samt ett till långsidan ger tillsammans en yta på drygt 11 kvadratmeter. Med en längd på 488 centimeter, bredd på 213 och vikt på 1173 kilo rankas den förstås som liten på den amerikanska marknaden.

Det finns sovplatser för två, sängen har måtten 193 x 193 centimeter och kan användas som en bädd eller som dubbelbädd medan soffan rymmer fem sittande obäddad. Köket är i vagnens framkant och de åtta fönstren ger möjlighet att verkligen njuta av omgivningen. Värmen sköts av Truma Combi Eco Plus.

Första leveranserna kommer att kunna ske i oktober.

Kolla in bilderna!

Ytterligare information hittar du på Airstream.com vars text dock är på engelska och har amerikanska måttenheter.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.