Nästa artikel
Nya Hobby med nedfällbar taksäng
Nyheter

Nya Hobby med nedfällbar taksäng

Publicerad 7 januari 2010 (uppdaterad 13 juli 2010)
Förra årets mest utbredda trend ser ut att hålla i sig. Det handlar om en nedfällbar takbädd i en halvintegrerad husbil och nu kommer även Hobby med en variant på konceptet.


Hobbys allra första halvintegrerade husbil med nedfällbar takbädd har nu presenterats. Namnet är Hobby D 690 H GFLC och den ingår i Toskana Exclusive-serien. Det stora H:et i beteckningen står för att modellen har takbädd (hübbett på tyska)
690 H har annars både vinkelkök och rejäl sittgrupp med hörnsoffa. Takbädden i sin tur är placerad över sittgruppen och ser inte ut att vara i vägen för varken ytterdörren eller köksdel i nedfällt läge.

Madrassen i takbädden mäter 140x190 cm och är gjord av kallskum. Takbädden fälls ned manuellt med handkraft i originalskick men elektrisk manövrering finns som tillval.
Precis som de andra Toskana-modellerna så har den nya 690-serien den beprövade Fiatdieseln på 2,3 liter i standardversionen. Som tillval finns även 160 Multijetmotorn med 157 hk.

Hobby skriver att de tack vare Toskanas lättviktschassi lyckats hålla totalvikten på 3500 kg. Som ytterligare tillval finns Maxi-chassit som tillåter en totalvikt på 4000 kg.
Enligt Hobby i Tyskland kommer nya Hobby Toskana Exclusive D 690 H GFLC att kosta från 65,790 Euro. Vad priset blir i Sverige är okänt än så länge men vi lär rapportera mer även om denna husbil framöver så håll ögonen öppna.



Hobby med takbädd över sittgruppen.

En vanlig Toskana Exclusive utan takbädd.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.