Bild
Nästa artikel
Nya regler och direktiv angående bilbesiktning

Nya regler och direktiv angående bilbesiktning

Nyheter

Transportstyrelsen har nya krav för vad som anses vara en körduglig bil. Reglerna är en följd av EU:s nya direktiv.

Ett av de nya kraven är att varningslamporna för dem olika elektroniska systemet ska fungera. Om lamporna lyser felaktigt eller inte alls kommer alltså bilen att bli underkänd. De nya reglerna är en följd av EU:s nya direktiv.

På kravlistan finns även att modeller från år 2012 eller senare kommer att underkännas på grund av manipulerad mätarställning. Detta kommer att kontrolleras genom att titta i bilens papper från föregående år. För att gå igenom besiktningen med en manipulerad mätarställning kommer man därför behöva styrka detta med ett dokument som intygar reparation eller liknande. 

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
S
2012-02-14 18:46

Har för mig att ABS-, lambda-, och motorelektronik-lampa som lyser eller inte lyser vid fel tillfälle har gett anmärkning hos bilprovningen sedan flera år tillbaka, så vad som är nytt i.o.m. EU:s direktiv förstår jag inte riktigt, förutom det där med manipulerad mätarställning förstås.

#2
e
2012-02-25 22:15

Nå påverkar detta även airbag lampan. Denna har utan bekymmer godkänts innan. Numera en väldigt dyr 2:a

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.