Bild
Nästa artikel
Här planeras en framtida ställplats.
Här planeras en framtida ställplats.

Nya ställplatser vid Höga Kusten – så blir storsatsningen!

Nyheter

På väg mot Höga kusten-bron på resan? Inom ett par år kommer där att finnas ytterligare en ställplats med toppläge.

Restaurangkedjan Rasta satsar på etablering norrut och nu har de hittat sitt drömläge för en framtida mötesplats i Härnösands kommun. De planerar att bygga restaurang, hotell och ställplatser för husbilar och yrkestrafik. Det blir Rastas största etablering någonsin. En del av planen är att tillgodose den stora efterfrågan som finns på ställplatser, uppger man i pressmeddelandet.

Ungefär hur många hotellrum som kommer finnas, hur stor restaurangen kommer bli och hur många ställplatser för husbilar det ska byggas är frågor som Mikael Tervaniemi inte kan besvara ännu.

– De ritningarna är inte klara ännu men de är i full gång, säger han till tidningen Allehanda.

Mark är inköpt, precis där E4:an och riksväg 90 möts, och just nu pågår projekteringen vid Höga Kustenbrons södra fäste. Öppningen är planerad inom två år.

Vägrestaurangkedjan Rasta är ett familjeföretag som startade 1973 i Brålanda, Dalsland, och idag finns 28 anläggningar runtom i Sverige. Rasta ingår i Burgsvik Group AB med huvudkontor i Göteborg. Dagens nordligaste anläggning är välkända Rasta i Tönnebro vid E4 i Hälsingland

 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.