Bild
Nästa artikel
Nya Transit Custom från Ford

Nya Transit Custom från Ford

NYHETER

Husbilar med nya motoralternativ kommer allt närmare tack vare transportbilarnas moderniseringar. När Ford visade sin uppdaterade Transit Custom 2018 avslöjades att de i höst testar en kommande plug-in-hybrid i Londontrafik.

Bland nyheterna på Transit Custom 2018 finns dels uppdaterad design och förarmiljö men främst tekniska uppdateringar och då främst motorn. Transit Custom har nämligen fått den nya tvåliters EcoBlue-motorn (som Ford introducerade 2016) med möjlighet att välja mellan 104, 128 eller 168 hästkrafter. Jämfört med den gamla 2,2-litersmotorn har bränsleförbrukningen förbättrats med 13 procent och vridmomentet vid låga varv med 20 procent.

För den som vill ha ultimat bränslesnålhet lanserar Ford också en ny ECOnetic-variant av den motorn, som ger så lågt som 148 gram koldioxid per km.

– Transit Custom har varit en fullkomlig succé sedan den introducerades, och den här nya versionen höjer spelet ännu ett steg. Vi har lyssnat noga på våra kunder och levererat en entonslastbil som är ännu mer stilren, ännu mer produktiv och fylld med smarta funktioner, säger Hans Schep, chef för transportbilar på Ford Europa.

När det gäller övrig teknik finns intelligent hastighetsvarnare, som hjälper föraren att hålla hastighetsbegränsningen, och döda-vinkelnvarnare med sensorer som varnar för korsande trafik. Plus den teknik som redan finns i Transit-serien, som krockavvärjningssystemet Pre-Collision Assist med fotgängarigenkänning, filhållningsvarnare, sidvindsskydd och adaptiv farthållare. Bilen kommer gå att beställa i slutet av året för leverans under början av 2018.

I samband med lanseringen av 2018-års Transit Custom berättar Ford även om sin kommande plug-in-hybrid PHEV Transit Custom. Den ska testas "i skarpt läge" nu i höst i London, i ett samarbete med staden och flera transportaktörer. PHEV är planerad att börja säljas 2019.
 
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.