Bild
Nästa artikel

Nyheter på CMT-mässan i Stuttgart

Nyheter

CMT står för Caravaning, Motoring, Tourism och precis som namnet antyder ligger fokus på fritidsfordon, tillbehör och attraktiva resmål.
De flesta tillverkare av husvagnar och husbilar finns på plats, dock inte de svenska.

En av de stora nyheten på CMT är husbilarna med taktält, Klappdach på tyska – både Hymer och TEC gör stort nummer av dessa. Taksängen är fortsatt het och går att finna i de flesta montrar – liksom erbjudanden om gynnsamma mässpriser.
Resesugna finner tusentals erbjudanden om destinationer. De flesta länder är representerade - från Sverige dock endast SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Mässlokalerna i Stuttgart invigdes 2007 och är moderna och lättöverskådliga. Sammanlagt finns cirka 2000 utställare på plats i de 9 hallarna. Hallarna 1,3,5 och 7 visar fritidsfordon och campingtillbehör.
Entrépriset till CMT är 12 euro, då ingår även turen med S-Bahn från Stuttgart city. Pendeltågstationen ligger i anslutning till flygplatsen, cirka fem minuters promenadväg från mässhallarna. Utanför mässan finns gott om parkeringsytor. Vid ingång väst finns ställplats för cirka 240 husbilar och husvagnar.
- Det ser ut som att denna mässa kommer att slå förra årets besökssiffra på 205 000, säger Susanne Kirchbaum, presskontakt. Vi har haft mycket folk hela tiden, vilket är jätteroligt!
Husbil & Husvagn återkommer med fler nyheter från mässan i Stuttgart.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.