Bild
Nästa artikel

Nytt 2018: Ducato 4x4

NYHETER

Fiat har precis presenterat sina nyheter inför 2018 och vi var givetvis på plats i ett varmt och soligt Norditalien. Där fick vi stifta närmare bekantskap med deras nya fyrhjulsdrift anpassat för Euro 6-motorerna.

Fiat Ducato med fyrhjulsdrift har funnits redan tidigare och det nya systemet påminner en hel del om det men är anpassat till de nya Euro 6 motorerna.

- Arkitekturen är densamma men komponenterna har förfinats, säger Alessandro Sannia, Senior Product Manager med ansvar för bland annat husbilar.
 
Den nya modellen kan fås med 130 hästarsmotorn och manuell växellåda. Vi fick ta en provtur men i en liten skåpbil som optimerats för offroadkörning med en helt ny kombination av stötdämpare/fjädring. Det kändes riktigt komfortabelt på de gropiga vägarna vi dammade runt på. Ett syfte med den uppdaterade varianten av fyrhjulsdrift är att den ska kunna servas och lagas på merparten av de verkstäder som servar Fiat Ducato.

Mottot för presentationen vi fick var ”leader in Freedom” och det syftar på den ledarroll Fiat har som tillverkare av basfordon till husbilar. Faktum är att halva Fiats produktion av Ducato, som sker i den stora fabriken Sevel Sud, i staden Atessa val di Sangro, går till husbilar. 75 procent av alla husbilar som säljs i Europa är baserade på just Ducato och i Sverige är den siffran ännu högre.
 
Läs mer om nya Fiat Ducato 4x4 i Husbil & Husvagn nr 9.2017 som kommer ut 5 september och även kan köpas i vår monter på Elmiamässan.
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.