Bild
Nästa artikel
Nytt sätt att begränsa farten

Nytt sätt att begränsa farten

TRAFIK

Lagom till sommaren kommer det att installeras ett nytt system för fartbegränsning på Öresundsbron.

En offentlig upphandling av variabla farthinder har resulterat i ett avtal mellan Edeva AB och Öresundsbro Konsortiet. Edeva AB mötte upphandlingskraven med trafiksäkerhetssystemet Actibump som ensam anbudsgivare och leverans är planerad till försommaren 2014.

Actibump kommer monteras i fyra av de totalt elva körfälten vid betalstationen i Sverige i riktning mot Danmark och därmed trygga arbetsmiljön för Öresundsbrons personal.

-Syftet med upphandlingen är att finna en lösning som skapar  ett jämnt och lugnt flöde genom betalstationen”. Öresundsbro Konsortiet ställer höga krav på både leverantörer och produkter, deras kompetens har visat sig bland annat genom att Öresundsbrotunneln bedöms vara världens säkraste tunnel och därför är det extra roligt att få förtroendet att leverera till dem säger David Eskilsson, VD på Edeva.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.