Bild
Nästa artikel
Nytt lätt AL-KO Vario X chassi

Nytt lätt AL-KO Vario X chassi

NYHETER

Inspirerad av naturen skriver AL-KO när de lanserar sitt nya husvagnschassi Vario X som uppges ha trettio procent lägre vikt utan att dess styvhet minskas.

Lätt, innovativt, stabilt, ekonomiskt och även hållbart. Så marknadsför AL-KO sitt nya chassi Vario X för husvagnar. Chassit beskrivs som en bionisk konstruktion och bionik är att vid den tekniska designen tillämpa biologiska metoder och system som återfinns i naturen.

Fördelen med konstruktionstekniken är att man kan uppnå viktbesparingar på upp till 30 procent vilket i sin tur kan användas för ökad nyttolast och större hållbarhet. Efter ett stort antal experiment har tester, analyser och simulatorbaserad utveckling skapat en stödjande struktur med ett "modernt och smidigt" utseende som använder sig av naturens "byggnadsmetod". Tack vare bikakekonstruktionen är det möjligt att spara upp till 35 kilo på chassit, beroende på husvagnens storlek och tillåten totalvikt.

– Vi letade efter en chassilösning som skulle tillåta ännu mer nyttolast genom att minska egenvikten samtidigt som vi upprätthåller samma styvhet. Naturligtvis har vi testat olika lätta konstruktioner och material men i slutändan visade sig stål vara idealiskt när det gäller vikt, ekonomi och stabilitet. Resultatet är vårt Vario X-chassi som på ett perfekt sätt kombinerar toppmodern teknik med intelligenta lösningar från naturen, skriver Dr. Frank Sager, chef för teknisk utveckling vid AL-KO Vehicle Technology.

– Med Vario X får marknaden en ny förstklassig produkt som uppfyller våra höga krav på komfort, säkerhet och lätt konstruktion. Samtidigt är Vario X en milstolpe på väg till ännu lättare husvagnar. Det betyder att antingen slutkunden kan lasta mer eller så kan tillverkaren använda viktminskningen för att öka komfortfunktionerna, skriver Mirko Trefzer, försäljnings- och marknadschef på AL-KO Vehicle Technology.

Befintliga AL-KO-tillbehör, som exempelvis stödben, kan kombineras med Vario X utan problem. Servicealternativen för slutkunden som extrabelastning, reparation eller rambyte förblir oförändrade.
Taggar: Nyheter
Nytt lätt AL-KO Vario X chassi
Nytt lätt AL-KO Vario X chassi

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.