Nästa artikel
Nytt program mot rattfylleri 2012
Nyheter

Nytt program mot rattfylleri 2012

Publicerad 17 januari 2012 (uppdaterad 17 januari 2012)
År 2011 drogs cirka 6600 körkort tillbaka på grund av rattfylleri, enligt Transportstyrelsens statistik. Nu kommer ett nytt program träda i kraft för att minska rattfylleriet på de svenska vägarna.

En ny lag angående rattfylleri trädde i kraft 1/1 2012. Lagen innebär att det blir hårdare regler vad gäller brottet. Vid rattfylleri kommer körkortet att återkallas i minst ett år, om inte föraren ansöker om körkort med villkor om alkolås. Samarbetet för utförandet av lagen sker mellan Transportstyrelsen och Trafikverket.

 
Malux är ett av de företag som har blivit utsett att vara leverantör till programmet "alkolås efter rattfylleri", dit vänder man sig även för att få material och utbildning om hur man genomför villkorstiden på bästa sätt. 
 
"Det känns verkligen bra, vi har arbetat jättehårt för att uppfylla alla krav som ställts och är verkligen glada att få bidra till att skapa en säkrare trafik med alkolås på Sveriges vägar" säger Anders Nygren, försäljningschef för kommunikationsavdelningen på Malux, säger i ett pressmeddelande 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.