Bild
Nästa artikel
Nytt program mot rattfylleri 2012

Nytt program mot rattfylleri 2012

Nyheter

År 2011 drogs cirka 6600 körkort tillbaka på grund av rattfylleri, enligt Transportstyrelsens statistik. Nu kommer ett nytt program träda i kraft för att minska rattfylleriet på de svenska vägarna.

En ny lag angående rattfylleri trädde i kraft 1/1 2012. Lagen innebär att det blir hårdare regler vad gäller brottet. Vid rattfylleri kommer körkortet att återkallas i minst ett år, om inte föraren ansöker om körkort med villkor om alkolås. Samarbetet för utförandet av lagen sker mellan Transportstyrelsen och Trafikverket.

 
Malux är ett av de företag som har blivit utsett att vara leverantör till programmet "alkolås efter rattfylleri", dit vänder man sig även för att få material och utbildning om hur man genomför villkorstiden på bästa sätt. 
 
"Det känns verkligen bra, vi har arbetat jättehårt för att uppfylla alla krav som ställts och är verkligen glada att få bidra till att skapa en säkrare trafik med alkolås på Sveriges vägar" säger Anders Nygren, försäljningschef för kommunikationsavdelningen på Malux, säger i ett pressmeddelande 
Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Svend Drews
2012-01-17 11:10

Husk at alkolås redder liv også dit.

M.V.H. Fra.
Svend Drews.
www.alkolaasen.dk

#2
KABE-RO
2012-01-22 09:38

Det käns bra det har vi i MHF kämpat länge för.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.