Bild
Nästa artikel
Oacceptabel campingkonkurrens

Oacceptabel campingkonkurrens

NYHETER

I en debattartikel i Smålandsposten som även publicerats på SCR:s hemsida menar Norraryds Camping i Tingsryd att det blir osund konkurrens när kommunen erbjuder gratis ställplats intill strandkanten med härlig utsikt över Åsnen.

Insändaren i Smålandsposten är underskriven av Emese Orsolya Balint, Norraryds Camping, där huvudbudskapet är att det är fullständigt oacceptabelt med skattefinansierad campingverksamhet som är kostnadsfri för de som stannar där. 

Han framför att turistnäringen i Tingsryds kommun reagerar starkt mot att man tillåter gratiscamping vid södra kajen i Urshult och liknande platser. Platsen intill strandkanten har härlig utsikt över Åsnen samt tillgång till fria toaletter och lekplats.

Turistföretagen kräver nu att kommunen begränsar uppställningen av husbilar vid södra ­kajen, inte minst mot bakgrund av att det finns många campinganläggningar i kommunen samt att turist­näringen är hårt drabbad av coronapandemin där vissa bara har knappt 25 procents beläggning när det normalt sett är fullbokat.

Här kan du läsa texten i sin helhet.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.