Bild
Nästa artikel
Ökad vinst men minskad rörelsemarginal för Kabe

Ökad vinst men minskad rörelsemarginal för Kabe

NYHETER

Kabes rörelsemarginal minskade under andra kvartalet från förra årets 8,9 procent till 7,6 medan omsättningen ökade från 716 till 851 miljoner. Tappet i marginal bedöms till stor del bero på den allt svagare svenska kronan.

Det har varit ett händelserikt år för Kabe. Efter de största investeringsprogrammen i företagets historia ökar Kabe försäljningen med 15,5 procent sammantaget för hela första halvåret. Med nya modeller på både husvagns och husbilssidan, två nya produktionsanläggningar i Tenhult, en flytt av KAMA Fritids verksamhet till nya lokaler och ett snabbt fall för den svenska kronan har rörelsemarginalen försämrats även om både vinst i kronor och omsättning ökat.

- Den försämrade rörelsemarginalen jämfört med föregående år beror dels på försämringen av värdet för svenska kronan och dels på engångskostnader i husvagns- och husbilsproduktionen, skriver Kabe och fortsätter Vi har inte kunnat kompensera oss för det försämrade värdet på den svenska kronan då i princip alla enheter av årsmodell 2018 varit sålda. Till det kommande modellåret (från halvårsskiftet 2018) kan kompensation göras. Verksamheten har under perioden påverkats av extra kostnader och resurser, för att färdigställa enheter som inte tidigare varit kompletta på grund av leveransproblem från leverantörer.Resultat efter skatt ökade från 50 till 53 miljoner kronor för det andra kvartalet.

Den 19 juli tecknade KABE Group AB (publ) ett avtal om förvärv av 21,5 procent av aktierna i Coachman Group LTD. Förvärvet består av två delar, köp av aktier av nuvarande aktieägarna för 1,5 Milj £ och dels genom en riktad nyemission på 1,5 Milj £. 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.