Nästa artikel
Öland får camping året runt
NYHETER

Öland får camping året runt

Publicerad 17 oktober 2016 (uppdaterad 18 oktober 2016)
Traditionellt har campingsäsongen på Öland ansetts varit över efter Skördefesten men nu öppnar Kapelludden Camping & Stugor året runt och ordnar därutöver nya ställplatser.

Framförallt är det husbilarna som i allt större utsträckning besöker Öland under lågsäsong. ​Med det växande antalet husbilar ändras förutsättningarna på landets campingar och några har satsat på ställplatser.

Kapelludden skriver på sin hemsida att de kommer att ha ett tjugotal ställplatser klara till våren och kommer dessutom att hålla öppet året runt. Den högre kapaciteten behövs efter en säsong där de ökat med elva procent och syftet är att de 20 platserna ska bli ännu fler i ett senare skede.

En husbilsägare som besöker Öland i november möts ofta av stängda campingar och måste antingen ställa sig på en ibland undermålig ställplats utan service eller på gatan., skriver Thomas Nilsson, vd på Kapelludden AB, som alltså aktivt jobbar för en förändring av detta. Thomas Nilsson tror att ökad tillgänglighet och anpassning till husbilsturismen kan leda till fördelar för både turisterna och Borgholm stad. 

Var?
Campingen ligger på strandsidan av Borgholm.

GPS: N 56°52'59", E16°39'21"

Här hittar du Kapelluddens hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.