Bild
Nästa artikel
Över hundra husbilar har kunnat lämna Grekland

Över hundra husbilar har kunnat lämna Grekland

NYHETER

110 husbilar med 240 personer blev strandsatta i Grekland när gränserna stängdes i samband med Corona-utbrottet. Nu ska dessa vara på väg till respektive hemländer.

Det är flera medier som tagit upp händelsen, bland annat Frankfurter Allgemeine som redan den 16 april skrev om upptakten till konvojen. Situationen efter det gränserna stängdes till Balkanländerna har tidvis varit tuff och olika lösningar har diskuterats, bland annat att de skulle bli tvugna att lämna sina husbilar och flyga tillbaka.

Hemfärden för de personer som drabbats, huvudsakligen från Tyskland, Storbrittanien och Frankrike, kunde med hjälp av franska konsulatet åka med en färja till den italienska staden Ancona och därifrån vidare mot sina hemländer. De strandade personerna isolerades i sina hytter för att minska risken för smittspridning och flera specialarrangemang ordnades av de italienska myndigheterna så att de kunde slippa de italienska karantänsreglerna.

Nu skriver Autocamper Info att konvojen har kommit iväg och kört upp genom Italien till den franska gränsen.

 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.