Bild
Nästa artikel
Lugnt och skönt nästan mitt i huvudstaden. Parkering längs gatan framåt.
Lugnt och skönt nästan mitt i huvudstaden. Parkering längs gatan framåt.

P istället för Strandvägen

NYHETER

För dig som ska besöka Djurgården eller Stockholms centrum och vill parkera centralt har vi ett lugnare tips nära tv-huset och Gärdet.

Det har kommit upp skyltar på Strandvägen i Stockholm som säger att platsen endast är tillåten för parkering med personbil Klass 1. Något som tyvärr missades i vår ställplatsbilaga 2017. Eftersom det kan vara svårt för tillfälliga besökare att hitta parkering för större fordon så efterfrågas ofta andra alternativ.
 
Det finns många andra alternativ i närheten men särskilt nu när semestrarna är över blir det fullt längs gatorna igen. Till exempel går det att parkera längs med Strandvägen, alltså på gatan och inte vid vattnet. Det kostar vanligen och är lättare när folk är ute i sina sommarnöjen i juni-juli-augusti. Det finns även flera andra gator på Östermalm där det sommartid är lättare att hitta en parkering.
 
En lugnare plats är uppe vid tv-huset och Gärdet där stora fordon ryms lättare. Parkeringen är längs gatan på kortsidan av Sveriges Televisions stora tv-hus. Det handlar om sista snutten av långa Valhallavägen innan den svänger 90 grader och byter namn till Gärdesgatan. (På Gärdesgatan vid ambassaderna råder stoppförbud.)
 
Det här är en plats där det oftast finns gott om platser för stora fordon och annars är väldigt lugnt. Platsen passar även bra för er som har hund då man kan promenera på Gärdets stora gräsfält eller ned mot Djurgårdskanalen och city längs vattnet. En sopsortering finns i början av samma gatstump och butiker hittar du inom promenadavstånd.
 
När detta skrivs säger skyltarna att man inte får stå här på måndagar kl. 0-6 då det är renhållningsdag. Avgifterna skiftar, natt avgiftsfritt, se p-automat i bildspelet och kontrollera när du är på plats.
 
Parkering längs gatan
Adress: Valhallavägen 192 (är närmast, men passera rondellen)
Koordinater: N 59°20'15" E18°06'13"
Gatubild Google Maps
Kartbild Google Maps
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.