Bild
Nästa artikel
Park and View ett fransk koncept för naturälskaren

Park and View ett fransk koncept för naturälskaren

NYHETER

Överfulla campingar och ställplatser känns inte lockande men leder till en rad nya idéer. En av dessa lanseras i Frankrike i sommar där ett nytt app-baserat koncept som kallas Park and View ser dagens ljus.

Att husbilismen växer runt om i Europa likväl som i Sverige torde vara välbekant för de flesta men alla mynt har två sidor. Det har blivit allt svårare att hitta den där riktiga pärlan bland platser att övernatta på vilket lett till lösningar som France Passion, en möjlighet att övernatta vid gårdsbutiker, vingårdar, bondgårdar och andra liknande platser, dessutom oftast utan avgifter. De som upplåter plats hoppas på att besökarna gynnar deras verksamhet med att köpa något de erbjuder vilket väl får sägas vara en måttlig motprestation. Men det tål att sägas att konceptet numer finns i rätt många länder och har fått en ökad spridning.

France Passion lanserades redan 1993 och erbjuder gratis parkering vid över 2 000 platser i högst ett dygn. Tjänsten är enkel att använda och avgiften på 30 euro för ett "medlemsskap" får ses som prisvärd för att få tillgång till var dessa platser är belägna.

Nu är det dags för en ny fransk boendeplattform som kallas Park and View vilken lanseras i maj-juni 2019 men redan från maj kan husbilsturister börja boka sina boende via en app som finns för både IOS och Android även om appen för närvarande är i en testfas. När Park och View är i skarp drift kommer hemsidan och appen att finnas på ett dussin språk men Alpha-versionen är enbart på franska. Plattformens grundare Grégoire Popineau är förhoppningsfull inför lanseringen och menar att Park and View innebär en utveckling av konceptet med samarbetsekonomi och redan nu finns 500 registrerade platser i Frankrike, Belgien och Schweiz.


Tanken är att den som upplåter platsen inte erbjuder denna vid någon verksamhet utan mer som en betald fricamping där Park and View garanterar ett unikt läge på landsbygden i en lugn miljö där utsikten är det primära. Genom att öppna upp privata fastigheter kan husbilister på det här sättet få tillgång till många nya natursköna platser som utan problem ska kunna nås med en husbil. När platsen är uthyrd markeras detta i appen och det behövs ingen personlig kontakt med markägaren. Tidigare besökare ger bedömningar och kompletterar med foton från platsen.

När husbilisten bokat sin plats lotsas man via GPS till rätt position.

Priset för en övernattning varierar mellan fem och tio euro om det inte finns några faciliteter men lite mer om det finns tillgång till service.

Vidare erbjuder Park and View de som använder tjänsten aktier i bolaget beroende på bolagets vinst och hur ofta husbilisten använt tjänsten, lite som ett vinstdelningssystem.

Här hittar du deras hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.