Bild
Nästa artikel
Päron,äpplen och plommon på Botaniska

Päron,äpplen och plommon på Botaniska

Nyheter

Vill du veta namnen på dina äpplen,päron eller plommon? Göteborgs Botaniska har svaret.

 

Den 22-30 september kan du sätta experterna på prov. De är inte så många, de s.k. pomologerna, men Västkusten kan ståta med en handfull fruktkunniga personer som efter decennier av verksamhet kan identifiera de flesta hemmaodlade fruktsorter i området. Det är ingen lätt uppgift. Bara i Sverige finns 4-500 olika äppelsorter i privatträdgårdar och hos yrkesodlare. Hör hur de går till väga för att bedöma sorters identitet.


 

Liten tävling
Har du ett äpple som väger mer än Botaniskas största i år? Då har du chans att vinna ett pris. Vårt rekordäpple har ännu inte vägts men beräknas väga mer än 450 gram. Förra årets tyngsta äpple vägde 652 g. 
Vill du utmana oss ska du ta med ditt äpple till pomologerna i utställningen som väger det, behåller äpplet och antecknar ditt namn. Eventuell vinnare får ett pris. 

 

 

Utställningen pågår 22 - 30 september och är öppen kl 12 - 16 då även fruktexperterna är på plats. Galleri Floras Rike på butikens ovanvåning.
 

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.