Bild
Nästa artikel

P-böter för olyckshjälp

TRAFIK

20-åriga Tobias stannade och slog på bilens varningsblinkers för att hjälpa till vid en trafikolycka han bevittnade. Då fick han parkeringsböter.

- Jag kommer säkert att tänka mig för innan jag stannar för att hjälpa till vid en olycka någon mer gång.

20-årige Tobias Groot Nielsen är säker på sin sak, efter att han den 19 augusti i år fick en obehaglig överraskning i form av en parkeringsbot från Center for Parkering i København utöver upplevelsen av olyckan.

Hos Center for Parkering i Københavns Kommune vill man inte uttala sig om det som Tobias Groot Nielsens sagt. Generellt skall man inte få böter om man hjälper till vid en trafikolycka, säger chefen i Center for Parkering Anders Møller.

- Men i varje enskilt fall görs en värdering, säger han.

Tobias Groot Nielsen säger att han har fått avslag på sin överklagan av parkeringsboten. Nu kommer han att dra ärendet vidare till domstol.

Själv kommer jag ihåg en gammal motsvarande historia som Expressen berättade på 70-talet. Då fick en bilist böter för att han stannade för rött ljus i Stockholm.

Är det bara en tillfällighet eller har vi alltför rigida parkeringsregler? Kommentera gärna!

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Thorsten Björkehed
2013-11-16 21:09

Idiotiskt.
Pnissar o Plisor har inte hjärnor, tyvärr får de ofta rätt i sitt lappande.

#2
Iggesörping
2013-11-16 21:16

Jag lyckades få rätt efter ett år mot en kriminell p-nisse i Norrköping, som lappat min bil fast jag hade betalt. Det finns en hovrättsdom som säger att p-nissen alltid har rätt......

#3
conny-555
2013-11-17 18:54

Hmm!

Pnissar o Plisor !!! Glöm för all del inte Mässinggubbarna !

Dom är ju puckon dom flesta där också !

Skamligt tycker jag.........

#4
Leif Ericson
2013-11-29 15:39

Har inte folk förstått detta . Att bryta mot p-regler är det värsta och mest brottsliga man kan göra . Man kan göra revolution , man kan förneka Thomas Qvick , man kan sjunga falskt i allsång på Skansen . Allt detta klarar man sig ifrån . Men att parkera ´" fel " klarar ingen sig ifrån pbolagens hämn.

#5
Leif Ericson
2013-11-30 15:43

Det finns sk. tvångsmässigt beteende . Man kollar sina strömbrytare , man räknar brunnslock t.ex vid sin promenad . Vissa människor delar tvångsmässigt ut parkeringslappar .Det är svårt att göra något åt detta. Man har otur om man råkar befinna sig i närheten av en sådan människa .

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.