Bild
Nästa artikel
Personliga skyltar ger 4 miljoner till trafiksäkerhet

Personliga skyltar ger 4 miljoner till trafiksäkerhet

NYHETER

Två gånger om året delar Skyltfonden ut pengar till olika projekt inom trafiksäkerhet. Nu delas drygt fyra miljoner kronor ut till 16 nya projekt.

Syftet med Skyltfonden, som hanteras via Transportstyrelsen, är att ge ekonomiskt stöd för utveckling av goda idéer inom trafiksäkerhetsområdet och de 6 200 kronor som bilägaren betalar ger skyltfonden 5 500 kronor.

Nu när är vårens ansökningsprocess är över har beslutet om utdelning av medel ur fonden tagits. Fokus ligger den här gången på oskyddade trafikanter, framför allt cyklister och fotgängare, och 16 nya projekt får dela på 4 335 500 kronor.

Projekten handlar bland annat om cykeldäck med automatisk anpassning av dubbfunktion beroende på yttertemperatur, rollatorn – en svensk uppfinning, kan den utvecklas vidare, utveckling av säkrare trafikmiljöer för barn och flera andra projekt för att öka trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter.

– Skyltfonden skapar förutsättningar för att goda kreativa idéer kan få bäring till ny kunskap och smarta lösningar, säger Maria Krafft, måldirektör för trafiksäkerhet och hållbarhet. Maria Krafft är även Skyltfondens ordförande.

– Skyltfonden är ett komplement till de traditionella forskningsfonderna och vi vill att resultaten ska vara användbara och tydliga för trafikanterna, säger Anita Ramstedt, Trafiksäkerhetsenheten och sekreterare i Skyltfondens beredningsgrupp. Projekten ska snabbt komma trafikanterna till nytta och tidsplanen för varje projekt ska helst inte vara längre än två år.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.