Bild
Nästa artikel
Polisen börjar åter med kontroll av nykterhet

Polisen börjar åter med kontroll av nykterhet

NYHETER

Med hänvisning till risken att smittas av corona pausade polisen i våras nykterhetskontrollerna men nu återupptas de.

Även om de slumpmässiga kontrollerna återupptas i samband med andra kontroller som för hastighetsöverträdelser och andra regelbrott blir det inga masskontroller i dagsläget. Syftet med polisens paus av blåskontrollerna var att minska risken för smittspridning rapporterar Sveriges Radio.

– Vi kör vanliga kontroller av hastighet, yrkestrafik och blåsprov från bilister där vi misstänker rattonyktra förare. Men inte de här massblåsen vi tänkt göra, sa Leif Svensson, chef för trafiksektionen i polisregion Bergslagen, till Vi Bilägare.

– Framför allt ska allmänheten känna att vi nu kommer tillbaka. Det handlar om trafiksäkerhet och om att värna om varandra. Men framöver kommer vi inte göra större kontroller där vi massblåser individer, utan vi håller oss till enstaka kontroller, säger Nils Gustavsson, gruppchef på trafikpolisen i Jönköping, till P4 Jönköping.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.