Bild
Nästa artikel

Polisen sätter stopp för fortkörning

NYHETER

Från och med idag och tre veckor framåt kommer polisen i region Väst att hårdbevaka trafiken. Alla hastighetsöverträdelser ska stoppas.

Det är SVT som rapporterar om polisens satsning som är den tredje i samma storleksordning som regionen någonsin genomfört. Polisen säger enligt SVT att även enstaka kilometers överträdelser kommer att lagföras. 

– Det kommer att vara jättemycket poliser ute på vägarna. Det kommer att vara civila poliser, mobila fartkameror och vanliga kontroller. Vi kommer att vara överallt, säger Jenny Wester, chef för polisens trafiksektion regional Väst till SVT. Målet är att minska olyckorna och få bilisterna att hålla hastigheten. Alla förare måste ta sitt ansvar. Var och en kan verkligen spara liv och det kan spela en avgörande roll om man kör i 90 eller i 100 kilometer i timmen.

Som väntat rapporterar inte polisen var kontrollerna sätts in men fokus kommer enligt artikeln framförallt att ligga på de mest olycksdrabbade vägarna och på vägar där hastighetsgränsen ligger mellan 70 och 90 kilometer i timmen.

Ulricehamns Energi genomförde i samarbete med Ulricehamns kommun en undersökning vid Falköpingsvägen vid norra infarten mot Ulricehamn med en mekanisk trafikmätare av efterlevnaden av hastighetsgränserna den 9-11 september. Den visade att endast 106 av de 24 989 som passerade kontrollstationen höll den lagstiftade hastigheten vilket Jenny Wester beskriver som skrämmande siffror. 50-sträckan som inte har anslutande trafik eller gångvägar uppfattas uppenbarligen av bilisterna ha för låg hastighetsgräns och medelhastigheten uppmättes till 72 km/h medan fyra fordon överskred 141 km/h. Någon statistik av vägavsnittets olycksfrekvens redovisas dock inte, det skulle varit intressant att se om denna överträdelse av hastighetsgränsen orsakat en överrepresentation av antalet olyckor.

Satsningen mot hastighetsöverträdelserna börjar måndagen den 24 oktober och ska pågå i tre veckor.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.