Bild
Nästa artikel
Polisen i Örebro vill att folk slutar varna för fartkontroller.
Polisen i Örebro vill att folk slutar varna för fartkontroller.

Polisen: ”Varna inte för kontroller”

NYHETER

Att varna för fartkontroller hjälper kriminella, menar Örebropolisen. I ett inlägg på sin egen Facebooksida uppmanar de alla som varnar att sluta.

Polisen i Örebro har uppmanat folk via Facebook att inte uppmärksamma andra förare på polisens fartkontroller. Örebropolisen säger att varningarna motverkar deras arbete med att komma åt kriminella.

– Det skrämmer bort dem som vi är intresserade av. Nästan vid varje kontroll så hittar vi andra än rena fortkörare. När de varnas så kan de ta en annan väg och undkomma. Och då kan alla drabbas av kriminalitet, även den som varnat, säger Mats Nylén, kommunikationschef vid Örebropolisen till TT.

Peter Persson, vakthavande befäl hos Örebropolisen, säger till Nerikes allehanda att blinkningen kan uppfattas som en positivt gest men att fortkörning ibland kan ha sin bakgrund i ett allvarligare brott, exempelvis att fortköraren är alkoholpåverkad.

Vad tycker du? Kommentera!

Artikeln från Vi Bilägares webb

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.