Bild
Nästa artikel
Polisen varnar för säljbluff

Polisen varnar för säljbluff

NYHETER

Vi har då och då varnat för bedrägerier när fordonet ska säljas men nu går även polisen ut med en varning på Facebook. Lämnar du över fordonet med nycklar utan att få betalt gäller inte stöldförsäkringen!

Det kan vara lockande att använda sig av förmedlare av försäljning när husbilen eller husvagnen ska säljas. Oftast fungerar det utmärkt, i synnerhet om du använder dig av väletablerade företag, men det finns risker när inte fordon och pengar byts samtidigt.

Tänk på att stöld inte inkluderar frivilligt överlämnande av ett fordon och du kan därför bli utan både fordon och pengar. Så här skriver polisen på Facebook:

OSERIÖSA ”BILFÖRMEDLARE”

För några veckor sedan varnade vi för oseriösa bilförmedlare som tar kontakt med en säljare som har sitt fordon utannonserad och säger att denne agerar för en ”kunds” räkning. Man gör upp affären där ett överlåtelsekontrakt skrivs. I kontraktet framgår det när säljaren senast skall få sina pengar. En handpenning betalas. Ägarbyteshandlingar skrivs och ges till ”bilförmedlaren”. Säljaren låter även ”bilförmedlaren” ta med bilen.

Vi ser ett fortsatt inflöde av anmälningar kring detta tillvägagångssätt och ber er som håller på att försöka sälja er bil att vara uppmärksamma. 

Att lämna ifrån sig bil, bilnycklar och registreringshandlingar, inklusive ägarbyteshandlingar, till en okänd person eller inte registrerad firma innan du fått fullt betalt innebär alltid en stor risk för dig som säljare. 

Var inte godtrogen!! Tänk logiskt och använd sunt förnuft. Och återigen, är något för bra för att vara sant så borde varningsklockor ringa. 

//Mattias

Facebook-inlägget hittar du här.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.