Bild
Nästa artikel
Polisens nya trafikstrategi

Polisens nya trafikstrategi

NYHETER

Polisen reviderar nu sin strategi i trafiken. Högst prioritet får hastighet och nykterhet.

Det verkar inte bli några stora nyheter när Polisen nu ser över sitt trafikarbete efter den stora omställningen från länsmyndigheter till en gemensam polismyndighet. Statistiken säger att hög hastighet och onykterhet ligger bakom de flesta dödsolyckorna och det är där Polisen ska försöka göra skillnad. För att få stopp på onyktra förare ska Polisen nu prioritera kontrolller vid tider och platser där de har god chans att hindra berusade från att köra överhuvudtaget.

– Det allra bästa är om vi hinner stoppa en berusad förare från att sätta sig bakom ratten, men i de fall vi påträffar en onykter förare ska vi förmedla kontakt med beroendevården genom det samarbete vi har med andra samhällsaktörer, säger Lena Tysk, polisområdeschef i Västmanland.

Polisen ska också satsa mer på att vara synliga i trafiken och ska därför höja sin närvaro med både manuella, det vill säga bemannade, och automatiska kontroller.

– Det är många som ständigt kör lite för fort på 70- 80- 90- vägar. De står bakom en större andel av olycksstatistiken än de i sammanhanget ganska så få som kör mycket för fort. Därför ska vi inom polisen arbeta för att medelhastigheten sänks på vägarna och alltid tillämpa låg toleransnivå vid rapportering, säger Lena Tysk.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.