Nästa artikel
Poliser som beslagtog bil var inga poliser
NYHETER

Poliser som beslagtog bil var inga poliser

Publicerad 21 oktober 2020 (uppdaterad 21 oktober 2020)
Två män utgav sig för att vara poliser och lyckades lura till sig en bil under tisdagkvällen under förevändning att de sökte efter narkotika.

Det blir allt svårare att stjäla bilar så bedragare och tjuvar hittar på nya knep. 21:35 på tisdagskvällen stoppades en bilist i Enköping av två män som utgav sig för att vara civilpoliser på jakt efter narkotika. Med någon form av blåljus i framrutan lyckas de övertyga bilisten samt en passagerare att gå ur bilen utan att begära polislegitimation men istället för att leta vidare körde en av dem iväg med bilen.

Den ”riktiga” polisen skickade ut flera patruller att söka efter de misstänkta och den stulna bilen och på onsdagsmorgonen återfanns den nu beslagtagna bilen i Uppsala. Bilisten har dock inte återfått sin bil då en teknisk undersökning kommer att genomföras.

Polisen skriver på sin hemsida att de inlett en förundersökning gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel, stöld, olaga frihetsberövande och föregivande av allmän ställning. Inledningsvis avsåg förundersökningen även rån, men rubriceringen har ändrats.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.