Bild
Nästa artikel
Ponnyhoppning i Borås

Ponnyhoppning i Borås

Nyheter

Nordens största ponnytävling arrangeras på Borås Ridhus den 31-4 november.

Onsdag den 31 oktober arrangerar Borås Fältrittklubb traditionsenligt Nordens största ponnytävling – Änglahoppet, på Borås Ridhus. Den stora nyheten i år är att Inomhus-SM i ponnyhoppning arrangeras och förläggs samtidigt som Änglahoppet.Cirka 300 deltagare i åldrarna 8-18 år förväntas till Borås och Borås Ridhus. Varje dag beräknas cirka 2 000 personer att besöka anläggningen. Och därtill skall läggas 250-280 ponnys.

- Vi har varit tvungna att minska ned vårat Änglahopp något för att bereda plats för SM:et. Vi har också förlängt evenemanget med ytterligare en dag. Själva SM-tävlingarna drar igång på fredagen den 2 november och den Svenska Ponnyeliten kommer finnas representerade vilket vi tycker är väldigt roligt, menar Pia Sahlberg, tävlingsledare Borås Ridhus.

SM i Ponnyhoppning inleds med en invigning för SM-ryttarna. Därefter tar första omgången vid med kategori B-ponny som startar med stilbedömning i sin klass. Under lördagen är det dags för andra omgången. Söndagen finalpass för samtliga klassificerade, inledningsvis med final därefter B-final.

För fullständigt program för dagarna läs mer på: anglahoppet.se

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.