Bild
Nästa artikel
Premiär för ny camper

Premiär för ny camper

Nyheter

Tysklands största campertillverkare säljer numera sina campers i Sverige. Tischer Campers visas på mässan i Kista av den svenska återförsäljaren som annars håller till i Skillingaryd.

 

Marknaden för campers är inte jättestor i Sverige. Ändå tror tyska Tischer på oss i norden.

Fabriken med 22 anställda ligger i Wertheim öster om Frankfurt och där färdigställs 140 campers varje år. Företaget grundades 1973 och firar därmed 40 år i år.

Tischer finns i elva standardmodeller från minsta Trail och Box 200 till lyxiga Trail-Liner som är en trailer på sju meter och två ton.

Alla modeller finns i Box- och Trail-version där den sista är elegantare med rundade hörn både invändigt och utvändigt. Förutom dessa två val finns även valen ”standard” eller ”lyx” (L) där den sistnämnda innehåller Truma Combi 4, dusch, Thetford-toalett och vattentank på 80 liter.

- De modeller som passar bäst i Sverige är 200, 240L och 260L till 1,5 hyttare medan 200 och 240L är lämpligast till pick-uper med dubbelhytt. Antingen i Box eller Trailutförande, säger Nils Golay som tar in Tischer.

Priserna börjar på 160.000 kronor för den enklaste modellen. En fullutrustad Trail 260L kostar cirka 280 000 kronor.

Text: Jimmie Öbom

Taggar: Nyheter, Hem, Tischer

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.