Bild
Nästa artikel

Rättvik vill inte ha vild camping

NYHETER

SvT uppmärksammar att Rättviks kommunfullmäktige avser att göra ett tillägg i den lokala ordningsstadgan så att inte camping fortsättningsvis går till på fel sätt.

SvT skriver följande:

Nästa torsdag väntas kommunfullmäktige i Rättvik fatta beslut om att ändra den lokala ordningsstadgan. Bakgrunden är att så kallad "vildcamping" brukar uppstå när Rättvik arrangerar Classic Car Week på sommaren.

Det är kommunchefen som nu föreslår att den lokala ordningsstadgan kompletteras med paragrafen:

"Camping i tält, husvagn, husbil, bil eller övernattning utomhus får inte ske på offentlig plats och inte heller på de områden som jämställs med offentlig plats [...] om inte kommunen eller annan markägare bestämt att camping under viss tid får äga rum där."

Den 10 april väntas man fatta beslutet på ett kommunfullmäktigemöte.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
bengan
2014-04-04 21:50

Vi gjorde ett stopp där förra året, redan då fanns denna turist fientlighet. Det går t.ex inte att parkera med husbil/husvagn på gång avstånd till långbryggan i Rättvik. Campingen var inte bemannad och ingen svarade på telefon i vakten. Rättvik är inte en plats vi åker till fler gånger...

#2
conny-555
2014-04-06 08:51

Tack för tipset.
Bojkottar såna ställen ,ska inte ge dom mina pengar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.