Bild
Nästa artikel
Räddningstjänsten manar till försiktighet

Räddningstjänsten manar till försiktighet

NYHETER

Det har varit torrt och varmt på många platser och därför manar räddningstjänsten alla att vara extra försiktiga med såväl öppen eld som vid grillning. Ha alltid vatten till hands för det fall grillen sprider gnistor!

Just nu är det väldigt torrt i skog och mark och det är stor risk för skogsbränder. Därför avråder räddningstjänsten dig från att elda utomhus.

Det gäller fortsatt avrådan från att elda utomhus i Eskilstuna, Flen, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Surahammar, Arboga, Kungsör och Köpings kommuner. Detta gäller från och med 2021-07-13 tills annat meddelas.

Det är inte eldningsförbud. Du får elda i iordningställda grillplatser och i trädgårdsgrillar, men var särskilt försiktig. Se till att det finns vatten i närheten och släck elden ordentligt.

För mer information kan du läsa respektive kommuns webbplats samt på MSB Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och DinSäkerhet.se (dinsakerhet.se)

 

 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.