Bild
Nästa artikel
Rapido förvärvar WildAx Motorhomes

Rapido förvärvar WildAx Motorhomes

NYHETER

Det engelska familjeföretaget WildAx Motorhomes köps upp av Rapido som därigenom fortsätter att växa genom uppköp. På det här sättet etablerar sig Rapido även i Storbritannien.

Rapido är redan representerat i de flesta europeiska länder och har produktion i Frankrike, Tyskland och Italien men nu får vi även lägga till Storbritannien. WildAx motorhomes har sin tillverkning av plåtisar i Elland som i princip ligger mitt på ön, alldeles vid Manchester.

WildAx Motorhomes är väletablerade på marknaden för plåtisar i Storbritannien och har funnits i tolv år. Produktionen ligger på en nivå av cirka 150 husbilar per år. Även om fabrikatet är föga känt i Sverige har WildAx som medlem av NCC association, den brittiska handelsorganisationen för turism, husbilar, husvagnar och mobila hem, fått många pris för innovativa och kvalitativa lösningar. Senast fick de ett designpriset Caravan & Motorhome Club Motorhome Design Awards 2017.

Duncan Wildman, som startade WildAx Motorhomes 2006, fortsätter som VD även när bolaget blir en del av Rapido Group. 

- Även om WildAx har växt varje år sedan starten kommer sammanslagningen att stärka vår position i den engelska fritidsfordonsindustrin och öka på takten av tillväxt och utveckling. Det familjeägda Rapido har samma syn som vi på våra viktiga principer som kvalitet och kundservice. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med Rapido Group och se WildAx bli ännu starkare, säger Duncan Wildman i ett pressmeddelande.

I Rapido Group ingår sedan tidigare varumärkena Rapido, Itinéo, Esterel, Fleurette, Campérêve, Dreamer, Westfalia och P.L.A. 


Pierre och Nicolas Rousseau från Rapido Group är nöjd.

- Vi är väldigt stolta att få samarbeta med Duncan som sätter kundrelationerna högt och har en gedigen produktkännedom. Det här samgåendet kommer absolut att skapa ett starkt nätverk och utveckla kundnöjdheten.

Här hittar du WildAx hemsida (engelska).

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.