Bild
Nästa artikel
Rekord när Elmia Husvagn Husbil 2016 summeras

Rekord när Elmia Husvagn Husbil 2016 summeras

ELMIA2016

Det blev rekord i antalet besökare på Elmia i år. Dag för dag har vi inte jämfört eftersom mässan nu är en dag längre och lördagen blev inte lika kaotisk som den varit tidigare. Läs vidare!

2016 har varit det bästa året någonsin för husbilsförsäljningen men även husvagnsförsäljningen har haft en påtaglig uppgång. När året slutligen summeras kan det mycket väl bli det bästa året någonsin för den sammantagna försäljningen av husbilar och husvagnar. Till det kan läggas ett rekordår för campingbranschen.

Ska vi tro på det som de 156 utställarna säger så kommer den uppgången att fortsätta nästa år. På det möte som branschen hade i onsdags gjordes en bedömning att ökningen 2017 skulle bli fem procent, en bedömning som kan låta försiktig när 2016 hittills redovisar 34,3 procent för husbilar och 15,4 procent för husvagnar. Intresset på Elmia håller i sig och visar en ökning, från förra årets 35 537 besökare till 36 517. Det ska dock tilläggas att flera utställare rapporterade att deras försäljningsmål, vilka naturligtvis kan vara högre än 2015, nåddes redan under lördagen. Så det finns all anledning att bedöma att uppgången fortsätter.

- Utställarna berättar att försäljningen på mässan har varit bra och några hade redan under lördagen nått sina säljmål för mässan, vilket kommer att visas i statistiken våren 2017 då de nya ekipagen levereras. Det är ett starkt kvitto på en framtidsbransch i medvind, berättar Jörgen Nyström, projektledare, Elmia Husvagn Husbil i ett pressmeddelande.

Men Elmia Husvagn Husbil är mer än bara mässan. Den beskrivs ibland som camparnas nyårsafton där 10 000 personer bor på mässområdet och umgås dygnet runt. Onekligen kan det även beskrivas som Sveriges största träff för husbils- och husvagnsfolket fylld av olika aktiviteter med allt från grillkvällar, oktoberfest och inte minst umgänge.


- Här knyter de nya bekantskaper, får tips om resmål och smultronställen. Många av besökarna var genuint intresserade och har rest från hela landet för att uppleva årets höjdpunkt för campare, säger Jörgen Nyström.

Nästa års Elmia Husvagn Husbil hålls den 6-10 september 2017 och campingbiljetterna brukar släppas någon gång i februari. Mässan är inbokad ända fram till 2019.

Vi på Husbil & Husvagn är också mycket nöjda med det intresse ni besökare visat oss i montern och hoppas att ni som läser detta varit nöjda med vår bevakning här på nätet. I nästa nummer av tidningen kommer mer och självklart bevakar vi det som händer i branschen inför det kommande modellåret! Som det nu ser ut har vi aldrig tidigare haft så många besökare under en vecka på vår sajt vilket vi bockar och bugar för! Men missa för den sakens skull inte att bläddra tillbaka i vår bevakning, klicka på "nyheter" i menyn så hittar du enkelt även våra artiklar från tidigare i veckan! Och prenumererar du inte redan på tidningen eller nyhetsbrevet ska du naturligtvis göra det så du får dina nyheter på enklast möjliga sätt.

Taggar: Nyheter, Mässor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.