Bild
Nästa artikel
Rekordsommar för Daftö Resort

Rekordsommar för Daftö Resort

NYHETER

När femstjärniga Daftö Resort i Strömstad summerar sommaren är man stolt över den högsta omsättningen någonsin och rekord i antal gästnätter under juli månad.

Enligt SCR Svensk Camping har det aldrig varit så hett att campa som nu. Förra året slog svensk camping besöksrekord med 16 miljoner gästnätter under juni-augusti och allra helst campar man i Västra Götaland. Detta är något som visat sig på Daftö Resort på västkusten i sommar. 

– Vår omsättning i år når en ”all time high”. Vi har aldrig haft så många gäster i juli som i år, säger Lena Kempe, VD och delägare i tredje generation för Daftö Resort. 

En bidragande anledning till omsättningsrekordet för Daftö är att nöjesparken Daftöland varit mer populärt än någonsin. Sommarens nya attraktion Armadan på Daftöland var en succé för både de små men även de större barnen. 

Lena tror att campingintressets ökning delvis beror på att allt fler vill semestra mer på hemmaplan och att Sverige som turistland växer. 

– Vi erbjuder boende med hög komfort, sol, bad, lek och äventyr precis som vilken familjevänlig resort utomlands som helst – men inom betydligt färre mil. Det är både smidigare och mer klimatsmart, säger Lena. 

Även om Daftö slog rekord i antal gästnätter i juli, kommer resorten att fortsätta växa för att kunna öka gästantalet ännu mer. Till nästa sommar kommer nämligen ett helt nytt hotell med 48 nya bäddar och 50 nya campingtomter stå klara på området. 

– Vi är redan den campingplats som vunnit Stora Barnsemesterpriset flest gånger, men vi vill förstås fortsätta att utvecklas och bli ännu bättre för vår gästers skull, säger Lena Kempe, VD på Daftö. 

Daftö Resort håller öppet året runt. Nöjesparken Daftöland har helgöppet till och med den 6 oktober.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.