Bild
Nästa artikel
Riksförbundet Mobil Fritid upplöses från 2020-12-31

Riksförbundet Mobil Fritid upplöses från 2020-12-31

NYHETER

Vid årsmötet 2020-09-30 beslutades att organisationen RMF upphör vid kommande årsskifte.

Riksförbundet Mobil Fritid, RMF, bildades formellt vid ett möte på mässcampingen under Elmia Husvagn Husbil år 2011 för att sveriges husvagns- och husbilsorganisationer skulle få en starkare röst för att driva gemensamma frågor.

Syftet med RMF var att vara en organisation för det mobila fritidslivet som utövas med campingfordon. Riksförbundet drev frågor av vikt för medlemsföreningarna med bland annat kontakter med statliga och kommunala myndigheter samt andra viktiga intressenter, nationellt som internationellt.

RMF har hela tiden upplevt arbetet som svårarbetat och trögt eftersom myndigheterna varit sena med sina svar eller inte lämnat några svar alls. Medlemsklubbarnas intresse, då inget resultat synts, har därför efterhand svalnat, vilket inneburit utträden varje år och nu kände styrelsen och kvarvarande medlemsklubbar att det inte längre är meningsfullt att fortsätta denna verksamhet.

– I och med att RMF upphör finns det inte längre någon enhetlig remissinstans bland husbils- och husvagnsanvändarna för frågor rörande det mobila fritidslivet, skriver de i sin slutkommuniké.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
EvaD
2020-12-15 13:14

www.husbilsklubben.se har under många år varit remissinstans för frågor angående husbilar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.