Bild
Nästa artikel
Rondeller sliter på högerdäcken

Rondeller sliter på högerdäcken

Nyheter

Den som kör mycket i cirkulationsplatser får räkna med större slitage på bilens högerdäck, enligt företrädare för däckbranschen.

 

– En del kanske tror att det är något fel på framvagnen om högerdäcken är mer slitna, men kör de mycket i städer så är det helt naturligt, säger Göran Robertsson, däcktillverkaren Continentals regionchef för norra Sverige.

På bland annat taxibilar har Continental noterat att mönsterdjupet kan vara mellan en och tre millimeter större på det främre vänstra däcket när mönstret är slitet till 1,6 mm på högra sidan. Och ju tuffare körstil föraren har, desto större blir skillnaden.

– Å andra sidan skulle alternativet vara rödljus och då får du betydligt mycket mer slitage på båda framdäcken jämfört med bakdäcken, säger Göran Robertsson.

För att minimiera slitaget uppmanar Göran Robertsson bilister att sänka hastigheten i cirkulationsplatser och att kontrollera däckens lufttryck. Om däcken inte är konstruerade för en speciell rullriktning kan det också finnas en poäng att skifta mellan höger- och vänsterdäck om bilen körs mycket i stadstrafik.

 

 

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Hackinapuss
2012-11-28 14:37

Hela Sverige är snart en enda stor cirkulationsplats. Det dyker upp nya hela tiden, ja till och med över natten känns det som.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.