Bild
Nästa artikel
Så fort brinner din husbil eller vagn upp

Så fort brinner din husbil eller vagn upp

Nyheter

Att bilar och vagnar stod så nära varandra på Elmia har blivit en riktig snackis och många valde att inte övernatta på husbilsparkeringen just av denna anledning.

Många reagerade på hur nära husbilarna stod varandra på Elmia. Enligt förskrifterna för camping ska säkerhetsavståndet vara minst fyra meter mellan fordonen, vilket gjorde många upprörda och valde att lämna parkeringen utan att övernatta. Här är ett klipp från youtube.com upplagt av MSB som visar hur snabbt branden kan sprida sig. http://www.youtube.com/watch?v=YBuniDHaqnc

Klippet visar hur snabbt branden sprider sig mellan ett par husvagnar utan brandfarligt material som gasoltuber och annat uppenbart lättantändligt. Hoppas att det inte var någon som råkade illa ut på Elmia och att detta blir uppmärksammat och åtgärdat till nästa år.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Frisovare
2011-10-03 18:35

Det anmärkningsvärda är att inte räddningstjänsten har reagerat och förelagt arrangören att säkerställa brandsäkerheten enligt de riktlinjer och rekommendationer som finns. Hade det gällt en offentlig lokal hade de omedelbart satt stopp för detta. De ekipage som åkte därifrån gjorde alldeles rätt. Hade en bil tagit eld så hade det säkert spritt sig till flera tiotals bilar och frågan blir då om försäkringsbolagen hade ersatt skadorna. Personskadorna vågar vi inte ens drömma om i sammanhanget..:(

#2
OSP
2011-10-11 13:13

Det verkligen anmärkningsvärda är att Räddningstjänsten HAR ett tillsynsansvar! Men också att arrangören har ett EGET ansvar enligt lagen om skydd mot olyckor. De borde se till att en ansvarig var utsed att skapa förutsättningar för god säkerhet vid uppställningen. Det gör ju vi allihop andra när vi har våra husbilsträffar. Se till exempel vår klubb PR Husbilsklubb där säkerheten är STRIKT kontrollerad! Så allmän skärpning! Och dessutom ta ditt EGET ansvar, ställ din husbil med 4 meters avstånd och uppmana de tillkommande husbilarna att hålla samma avstånd. Gör detta alltid, även vid dina helgturer till mysiga ställplatser.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.