Bild
Nästa artikel
Samgåendet mellan Nordic Camping och First Camp godkänt

Samgåendet mellan Nordic Camping och First Camp godkänt

NYHETER

Efter att Konkurrensverket godkänt affären är nu samgåendet mellan den skandinaviska campingbranschens två ledande aktörer, Nordic Camping & Resort och First Camp, klart. Den nya koncernen får 700 anställda och 40 destinationer i Sverige och Danmark.

Den 21 januari 2019 offentliggjordes att Nordic Camping & Resort och First Camp går samman. Affären har sedan dess prövats av Konkurrensverket som nu godkänt samgåendet och affären kunde därmed formellt äga rum den 7 mars. Samgåendet möjliggör ännu större investeringar för att förbättra gästernas upplevelser och företagens konkurrenskraft.

– Vi är väldigt glada över att affären är formellt klar och lägger nu i gasen för att bygga en campingkoncern i världsklass. Denna affär är helt rätt för båda bolag, våra medarbetare och branschen men framförallt för våra gäster, säger Johan Söör som blir VD för den nybildade koncernen.

I koncernen kommer varumärkena Nordic Camping & Resort respektive First Camp att verka som dotterbolag, med samordnade aktiviteter inom bland annat marknadsföring, IT och inköp. Unni Åström kvarstår som VD för First Camp.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.