Bild
Nästa artikel
Sänkt hastighet på 425 mils väg

Sänkt hastighet på 425 mils väg

NYHETER

I år ska över 100 mils statlig väg få en sänkt hastighet och till 2025 ska hastighetsgränserna sänkas på 425 mils väg. Med sänkningarna strävar Transportstyrelsen efter att nå nollvisionen.

I flera år har Transportstyrelsen kämpat med att säkra upp de svenska vägarna genom att bland annat sänka hastighetsgränserna på vägar som är högt trafikerade och saknar mitträcke. I år kommer man att sänka totalt 111 mils statlig väg från 90 km/h till 80 km/h. Man kommer även att sätta upp fler fartkameror. Detta skriver Teknikens Värld.

Till följd av ombyggnader med mitträcke eller nybyggda motorvägar så kommer man i år också höja hastigheterna på nio mils väg från 90 till 100.

Till år 2025 ska 425 mils statlig väg få en sänkt hastighet, men man ska också höja hastighetsgränserna på 120 mils väg. Arbetet kommer ske över hela landet.

Genom förändringarna räknar Trafikverket med att kunna rädda 16 liv per år. Sju liv ska kunna räddas genom sänkta hastigheter och nio liv ska räddas genom att ombyggnad med mitträcken och motorväg.

Enligt trafikverket är mitträcken det bästa sättet att förhindra kollisioner på, men att bygga dessa är både dyrt och tidskrävande. Därför är sänkta hastigheter den en tillfällig lösning.

Artikeln ursåprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.