Bild
Nästa artikel
Sävsjö camping i ny regi

Sävsjö camping i ny regi

NYHETER

Sävsjö camping har fått nya arrendatorer, ett husbilsägande par som tänker sätta sin personliga prägel på och utveckla denna naturskönt belägna småländska camping.

I går skrevs avtalet mellan kommunen samt Åke och Alina Abrahamsson på och de husbilsägande paret kommer nu att sätta sin personliga prägel på den strandnära campingen i vacker småländsk miljö. Campingen ligger vid Eksjöhovgårdssjön med promenadavstånd in till Sävsjö centrum. I närområdet finns minigolf, äventyrsbad, utegym, lekplats, promenadstigar runt sjön, sandstrand, fisk, kanot- och båtuthyrning.

— Vi kände att vi fick en chans att göra något nytt, något annat än vi gjort innan, säger Alina och Åke till Vetlanda-Posten som intervjuat dem. Det känns jättebra. Campingen har ett bra läge vid sjön, och ruinen ger mycket charm. Det lockar oss och vi känner oss hemma här, säger Alina.

Campingen blir årentrunt-öppen även om det är under högsäsongen som även caféet är öppet och paret kommer att vara på plats på heltid. Planerna inför sommaren är bland annat förbättrad utomhusbelysning, bastu och vattenaktiviteter med en ny fiskebåt och paddle boards.

Det finns 34 platser med el för husvagnar/husbilar och ett stort antal platser utan el. Servicebyggnaden har toaletter, dusch, campingkök med spisplattor, mikrovågsugn och diskmöjligheter.

Sävsjö Camping är ansluten till SCR och tillämpar Camping Key Europe.

GPS: N57°23'31", E14°40'50". Sävsjö ligger i stort sett mittemellan Jönköping och Växjö i nord/sydlig riktning.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.