Bild
Nästa artikel
SCR visar på rekord för camping

SCR visar på rekord för camping

NYHETER

Även 2017 ser ut att bli en rekordsäsong för camping. SCR:s årliga bokningsundersökning visar att 92 procent av SCR:s medlemmar ser ett ökat eller oförändrat bokningsläge jämfört med 2016.

- Detta är det mest positiva resultat vi någonsin fått på vår undersökning. Det verkar bli en ny rekordsommar för svensk camping och turismnäring, säger Lars Isacson, vd på SCR Svensk Camping i ett pressmeddelande.

Branschorganisationen SCR Svensk Camping har under en lång följd av år kunnat redovisa nya rekordsiffror. Mycket talar dessutom för att den trenden kommer fortsätta även efter årets högsäsong då många campingar utökat sina öppettider. Detta trots att det även öppnats många nya ställplatser för husbilar.

52 procent av SCR:s campingar uppger att de ser en ökning av antalet bokningar. Lägger man till de som ser ett oförändrat bokningsläge jämfört med rekordåret 2016 blir siffran 92 procent.

- Vi kan konstatera att det råder högtryck. Undersökningen tecknar en bild av en bransch som utvecklas i takt med gästernas behov. Tidigare gäster återkommer och nya tillkommer, säger Lars Isacson.

Siffror från tidigare i år visar att branschens investeringsgrad är hög. Enbart de senaste tre åren har 1,5 miljarder kronor återförts in i anläggningarna. Detta har resulterat i standardhöjning som möter nya krav från nya generationer och kategorier campinggäster.

Den grupp som fortsätter att öka mest är husbilsgästerna, 61 procent av respondenterna i SCR:s medlemsundersökning tror att dessa kommer stå för den största ökningen. Och registreringsstatistiken understryker denna gästgrupps växande betydelse – enbart förra året ökade antalet nyregistrerade fordon med 32 procent. Det kan även tilläggas att den sammantagna försäljningen av husbilar och husvagnar aldrig varit högre.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.