Bild
Nästa artikel
Skidpremiär i Fjällen

Skidpremiär i Fjällen

Nyheter

Vintern har gjort ett tidigt intåg i den skandinaviska fjällvärlden som gynnats med både kyla och snö. Stora mängder snö och goda förhållanden för snöproduktion gör att Vemdalen, Hemsedal, Trysil och Åre premiäröppnar denna vecka.

I fjällen har vintern redan gjort intåg och det har gett bra förutsättningar på de olika skidanläggningarna.

Detta innebär skidpremiär på inte mindre än fyra av SkiStars fem destinationer i Sverige och Norge. Som en av Sveriges första skidorter öppnar Vemdalen onsdag 31 oktober. Hemsedal har sin skidpremiär torsdag 1 november. Och lördag den 3 november är det dags för Trysil och Åre att smygöppna för vintern.

— Att så här tidigt på säsongen kunna öppna fyra av våra fem destinationer under en och samma vecka är ett bra startskott på vintern. Extra roligt är att kunna erbjuda skidåkning till höstlovslediga barn i Sverige. Vi välkomnar alla skidsugna till en tidig säsongsstart med allt från barnbackar till två öppna Expressliftar i Vemdalen och närmare tre km skidåkningsyta i Hemsedal som har haft riktigt gynnsamma förhållanden de senaste veckorna, säger Linda Morell, Nordisk PR Chef SkiStar AB.

 

Vemdalen
Onsdag den 31 oktober och torsdag 1 november blir det öppning med gratis skidåkning på Vemdalsskalet med Mellanliften och nedfarten Turisten. Från fredag öppnar även liften PassExpress och nedfarten Pers på Vemdalsskalet och i Klövsjös skidområde öppnar liften Klövsjö Express och Storslalombacken med fallhöjdsmeter upp till 350 meter. Från lördag öppnar Björnrike Hotelliften och Hotelsvängen samt Björnvallenområdets liftar och nedfarter.


För mer information om snöläge, öppna liftar och pister; skistar.com/vemdalen

 

Hemsedal
Torsdagen den 1 november blir det premiär på skidsäsongen med gratis skidåkning i liften Gaupa och barnområdet Begynnerlöypa 1. På fredag öppnar Hollvin Express och Hemsedallöypa samt liften Ulven och nedfarten Trollöypa. Lördag den 3 november öppnar Fjälliften och Hallinghovdlöypa och därmed har Hemsedal sammanlagt 650 höjdmeter och 2,8 km yta öppet för skidåkning.

För mer information om snöläge, öppna liftar och pister; skistar.com/hemsedal

 

Trysil
Lördag den 3 november blir det säsongspremiär i nedfarterna 15 (2.400 meter) och 21 (600 meter) samt liftarna T6 Äventyr och T2 Fjällekspressen. Det är än så länge osäkert om nedfarten 63 i Högegga kommer att kunna öppna.

För mer information om snöläge, öppna liftar och pister; skistar.com/trysil

 

Åre
I Åre ligger fjällen vita sedan ett par veckor och skidentusiaster har återkommande hikat sig upp för att njuta av säsongens första svängar. Lördag den 3 november blir det gratis smygpremiär i barnbacken Mini Tege i Tegefjäll för alla höstlovslediga barn.

För mer information om snöläge, öppna liftar och pister; skistar.com/are  

 

Sälen
Snöläggningsarbetet pågår för fullt i SkiStar Sälen och i dagsläget talar allt för att Sälen kommer att kunna premiäröppna med bra skidåkning före utsatt öppningsdatum, kanske redan nästa helg. Kommande helg finns ett område för snölek och pulka iordningställt utanför Skilodge i Lindvallen. Och i nedre delen av Gustavbacken finns en minipark med rails och boxar för höstlovslediga gäster. 

För mer information om snöläge, öppna liftar och pister; skistar.com/salen

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.