Bild
Nästa artikel
SkiStar stänger Hemsedals och Trysils skidområden

SkiStar stänger Hemsedals och Trysils skidområden

NYHETER

Hemsedal Kommune har fått information från myndigheter om att åtgärder mot corona-viruset går in i en ny pandemi-fas. Kommunen har som svar på detta tagit ett flertal beslut där ett av dessa är att stänga Hemsedals skidområde. Även Trysil stängdes kort efter.

Hemsedal vid norska Jotunheimen drivs av SkiStar och är ett populärt resmål för campare just den här årstiden. Men nu när Norge blivit hårt drabbat av Coronaviruset har norska myndigheter beslutat att stänga området för turism. Normalt pågår säsongen ända till maj.

Bara någon timme efteråt meddelades att även skidområdet Trysil hanteras på motsvarande sätt.

– Beslutet är taget för att begränsa antalet människor som befinner sig i kommunen, vars sjukvårdsapparat för tillfället endast är dimensionerad för att hantera de komplexa sjukvårdsfrågor hos de fastboende, och det har vi stor förståelse för, säger Linda Morell, PR Chef SkiStar.

Beslutet innebär att tillresande till Hemsedal kommer att så fort som möjligt informeras om beslutet och de som just nu befinner sig i Hemsedal kommer på ett ordnat sätt få resa hem.

– Vi har precis nåtts av denna information så just nu är vår prioritet att informera gäster och medarbetare, säger Linda Morell.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.