Bild
Nästa artikel
Skyltar till camping viktiga

Skyltar till camping viktiga

NYHETER

Campingbranschen går generellt bra och redovisar allt högre beläggningsgrad, men det gäller inte alla. I Dalarna har skyltar till några campingar tagits ner vilket skapat minskad beläggning och besvikna campingägare.

Siljan News skriver om att ägarna till Västanviks camping är besvikna på kommunen efter det att skyltarna till deras camping plockats ned. För långt från riksvägen, menar kommunen och Trafikverket, då de bara skyltar max 5 kilometer och avståndet är 6 kilometer men även skyltningen till Moskogen som ligger väldigt nära riksvägen togs bort.

De holländska ägarna Odet van Zonneveld och Henk Nimeijer har sett allt färre svenska gäster och under våren och försommaren var de holländska gästerna till och med fler än de svenska. Totalt uppges antalet gästnätter minskat med 30 procent och att de nu ser att intäkterna sjunker märkbart.

- Ägarna är övertygade om att minskningen beror på att skyltningen i Leksand och vid riksvägen blivit sämre och att många med husbilar tillåts campa gratis på kommunens parkeringar, skriver tidningen.

Tidningen skriver vidare att ägarna anser att campingarna inte behandlas likvärdigt och som exempel anges att det numera saknas en skylt till Västanviks camping inne i centrala Leksand.

—  Det svar vi fått i möte med kommunen är att man inte vill ha trafik över bron, men från andra hållet går det tydligen hur bra som helst att åka över bron, säger Odet van Zonneveld till Siljan News.

Kommunen uppger att det är fritt fram att ansöka om skyltning men att näringsidkaren själv som betalar för skyltarna. Tidningen slår dock fast att det tidigare fanns skyltar men dessa togs ned efter en översyn av vägvisning längs riksväg 70 för några år sedan. Även kommunen uppges ha klagat hos Trafikverket då den borttagna skyltarna skapat många vilsna besökare.

Här hittar du artikeln i Siljan News och här campingens hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.