Nästa artikel
Snäck förlorar igen i domstol
NYHETER

Snäck förlorar igen i domstol

Publicerad 29 april 2016 (uppdaterad 24 oktober 2019)
Snäcks camping får nej av mark- och miljödomstolen och den ovanligt långa tvisten fortsätter. Den här gången sa domstolen i torsdags nej till detaljplanen för Snäck.

Det är helagotland.se som uppmärksammar den pågående juridiska striden. 

Allt handlar om hur Snäcks camping ska tillåtas utvecklas. 

Olika intressen står mot varandra där regionen vill stärka turismen genom att tillåta fler turistbäddar på området och förra året  beslutade regionfullmäktige om en ny detaljplan som de jobbat med sedan 2012. Två grannar höll inte med och överklagade och menar att detaljplanen inte överensstämmer med den så kallade fördjupade översiktsplanen för området och leder till att natur av riksintresse och friluftsliv kan komma att allvarligt skadas.

Länsstyrelsen höll med regionen medan den nya domen från mark- och miljööverdomstolen håller med de överklagande grannarna genom att slå fast att detaljplanen avviker för mycket för översiktsplanen. Däremot tar de inte ställning om Snäck klarar av ett hårdare turisttryck.

Frågan har sysselsatt byråkratin i över tio år och stundtals har Pigge Werkelin tröttnat och rutit till rejält. Ännu tycks ingen ljusning finnas.

Här hittar du artikeln i helagotland.se.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.