Bild
Nästa artikel
Snöskottning tynger svenskarna

Snöskottning tynger svenskarna

Nyheter

Den tråkigaste vinteruppgiften är att skotta snö, det tycker mer än var fjärde svensk. På andra plats kommer julstädning, följt av att byta till vinterdäck på bilen. Var åttonde svensk är en riktig vinterentusiast och gillar alla sysslor som har med snö och kyla att göra.

Inget höjer julstämningen så mycket som snön. Men med vinter och snö kommer också saker som måste fixas.

Försäkringsbolaget If har låtit fråga 3 500 svenskar vad de tycker är den tråkigaste uppgiften som följer med vintern. Resultatet visar att det är snöskottningen som är värst, det anser 26 procent. Därefter kommer julstädningen och att byta till vinterdäck på bilen. 14 procent tycker att handla julklappar är jobbigast medan 12 procent tycker ingenting är tråkigt, för dem är vintern bara härlig.

— Som vädret varit den senaste tiden förstår man att skotta snö känns tungt. Många ser det antagligen som en hopplös uppgift och det är fysiskt väldigt krävande, säger Daniel Claesson, pressansvarig på If.

Undersökningen gjordes i oktober, innan de stora snöovädren.

— Både trafiken och husägare har drabbats av de stora snömängderna. Tyvärr är det inte mycket annat att göra än att fortsätta skotta, men jag tycker att man ska unna sig en lussebullepaus då och då. Skottar man ordentligt kan man med gott samvete skippa gymmet, säger Daniel Claesson.

Undersökningen:

”Vilken tycker du är den tråkigaste vinteruppgiften?”

Skotta snö             26 %


Julstäda                 18 %

Byta till vinterdäck    15 %

Handla julklappar      14 %

Se till att bostaden hålls uppvärmd   6 %

Annat                      10 %

Inget är tråkigt, vintern är bara härlig!  12 %

 

Undersökningen gjordes bland 3 500 svarande av YouGov på uppdrag av If i oktober 2012.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Julenisse
2012-12-17 09:15

Jag gillar att sitta och titta på snön.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.